Sikeres sakkhétvége Galgahévízen PDF Nyomtatás E-mail
2013. január 22. kedd, 20:57

Október 20. napján a galgahévízi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és a Galgavidéki Sakkbarátok Sportegyesülete közösen rendezte meg a Galga Kupa ifjúsági és felnőtt sakktornát.

Ideális körülmények között mérhették össze játékerejüket a kis alsó tagozatos sakkozók, akik két korcsoportban, a felső tagozatosok pedig a felnőttek csoportjában bizonyíthatták felkészültségüket. Pest megyén kívül még négy megyéből érkeztek vendégek, s mind a versenyző gyerekek, mind a kísérő szülők olyan vendéglátásban részesültek, amit nem fognak elfelejteni egy darabig.

Mi magunk is „megrökönyödve” tapasztaltuk, hogy a helyi iskola igazgatónője nem azt játszotta, hogy ő igazgatónő (amit más iskolákban leginkább szoktunk tapasztalni!), hanem amíg mi sakkot játszottunk, „Saca néni” házigazdát játszott, és lebilincselő kedvességével invitálta a gyerekeket, szülőket, felnőtt versenyzőket egyaránt egy kis tea, kávé, gyümölcs, szendvics elfogyasztására, amiket ő maga készített. Úgy értem: saját kezűleg! Vannak még csodák! – hangzott el egy folyosói vélemény mindezzel kapcsolatban. Amúgy vendégünk volt Solymosi László, a Pest megyei Sakkszövetség elnöke, aki maga is beült a felnőtt versenyre, s neki is (mint mindenkinek) kellemes meglepetést tudott okozni a ma már egyre ritkább szíves vendéglátás. A verseny tehát igen családias légkörben zajlott, valamennyien jól éreztük magunkat.

Szokás szerint sportegyesületünk titkára, Kapitz Tibor látta el a versenybírói tisztet, s ugyanazzal a Swiss-programmal történt a párosítás, amelyet a nagy nemzetközi versenyeken is használnak. A hétfordulós rapidverseny győzteseit, valamint a versenyről készült életképeket minden kedves olvasó megtekintheti sportegyesületünk honlapján (www.gvse.x3.hu), s ezúton szeretnénk megköszönni az iskola vezetőjének nem mindennapi szíves vendéglátását.

tóthmáté

 

Naptár

<<  Július 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Keresés

Free template 'Colorfall' by [ Anch ] Gorsk.net Studio. Please, don't remove this hidden copyleft!