Galgahévízi Kis Iglicék PDF Nyomtatás E-mail
2016. január 03. vasárnap, 16:23

Már egy éve énekelünk együtt a lányokkal, és egyre gyakrabban hívnak meg minket, egyre távolabbi rendezvényekre, város illetve falunapokra. Mindig szívesen megyünk és énekelünk. Leírhatatlan öröm látni, hogy tetszik nekik, amit csinálunk. Minden fellépés alatt tapasztalatokat szerzünk, és tanulunk belőlük.

Tavasz végén Csányban országos elődöntőn vettünk részt, és sikeresen továbbjutottunk, amellett egy gyönyörű éremmel is gazdagodtunk. Emellett találkoztunk Sebestyén Mártával, a Fölszállott a páva egyik zsűritagjával és Unger Balázzsal is. Sok szép népdalt és népmesét hallottunk, és néptáncos produkciókat láttunk.

Június 6-án Miskolcon, az országos versenyen helyezést nem értünk el, de megcsodálhattuk a város egy részét, és egyen-pólót is kaptunk. A Fölszállott a páva a csapat eddigi legnagyobb versenye és élménye volt, amin idén a gyerekek mutathatták meg a tehetségüket.

Budapesten az MTVA stúdiójában volt a területi válogató, és ide soroltak be minket. Saját öltözőt és belépőkártyát is kaptunk, ráadásul az óriási Süsüvel és a Tévémacival is fényképezkedtünk. Az öltözködés után még rengeteg időnk maradt a dalokat próbálni.

Három Galga menti dalt adtunk elő, amit a zsűri később 61/70 ponttal értékelt, aminek iszonyatosan örültünk. A csapatból Jámbor Zsófia és Sára Boglárka adott interjút, ami miatt eleinte nagyon izgultunk, de rájöttünk, hogy nincs miért.

Sajnos nem jutottunk be az élő adásba, de a több mint 1000 fellépőből az első 169-ben tudhattuk magunkat. Azért neveztünk be, hogy tanuljunk, és meghallgathassuk más gyerekek produkcióit. Szeptember 19-én Szigetszentmiklóson jártunk, ahol két színpadon is felléptünk a hévízi, moldvai és dudanótáinkkal. Itt is adtunk interjút egy helyi tévének.

Köszönjük Köles Éva és Balla Timi néninek, mert nélkülük nem jutottunk volna el idáig. Szeptember 25-én a Duna TV-n láthattatok minket a Fölszállott a páva területi műsorában.

Jámbor Zsófia, Sára Boglárka 7. osztály

 

Naptár

<<  Június 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Keresés

Free template 'Colorfall' by [ Anch ] Gorsk.net Studio. Please, don't remove this hidden copyleft!