Szavalóverseny PDF Nyomtatás E-mail
2010. április 16. péntek, 00:00

 

Hazánkban 1964. óta József Attila születésnap­ján, április 11-én ünnepeljük a költészet napját. Ebből az alkalomból szerveztünk az iskolánkban szavalóversenyt. A vetélkedés a korábban megszo­kott módon, és szabályok szerint zajlott, de számos új elemmel is bővült. Idén is sokan szálltak ver­senybe a helyezésekért, és izgatottan vártuk a ver­seny kezdetét.

Az ünnep nyitányaként, először Tóthné Basa Tünde tanárnőnk, a verseny szerve­zője mondott egy rövid köszöntőt, majd jómagam is elmondtam a bevezetőmet.


A versenyzők a tanult költőktől szabadon választ­hattak egy verset, s Petőfi Sándortól Ady Endréig nagyon sok szép, ismert és kevésbé ismert költe­ményt hallottunk. Miután mindenki elszavalta az általa választott művet, a zsűri félrevonult, hogy meghozza nehéz döntését. A zsűri elnöke, Rásonyi Miklósné, Eta néni nyugdíjas tanárnő volt, aki több évtizeden át lelkiismeretesen tanította a galgahévízi diákokat, mostanában pedig aktív nagy­mamaként tölti mindennapjait. A zsűri további tag­jai voltak: Vandornyikné Sára Ilona, iskolánk fá­radhatatlan igazgatónője, Benkó Istvánné, Gabi néni tanárnő és Kis Regina, a diákok képviseleté­ben. Mire döntésünket meghoztuk, már mindenki nagyon kíváncsi volt az eredményre.

Helyezetteink:

I.    Simkó Tamás 7. osztályos tanuló
II.   Mészáros Ádám 8. osztályos tanuló
III. Benkó Ágnes 7. osztályos tanuló


Az ünnepség Eta néni értékelésével és a díjkiosz­tóval zárult, ahol értékes könyveket vehettek át a nyertesek, melyeket iskolánk diákönkormányzata vásárolt a szavalóversenyre.

Mindenkinek gratulálunk, hiszen a sok szép vers mellett tapasztalatokkal is gazdagodtunk ezen a kellemes hangulatú délutánon, és reméljük jövőre is találkozunk!

Kis Regina 7. osztályos tanuló

 

Naptár

<<  Július 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Keresés

Free template 'Colorfall' by [ Anch ] Gorsk.net Studio. Please, don't remove this hidden copyleft!