Kistérségi vetélkedősorozat PDF Nyomtatás E-mail
2010. május 27. csütörtök, 00:00

Immár második évben rendezte meg a kistérségünk az aszódi Csengey Gusztáv Általános Iskola igazgató­jának, Boda Jánosnak vezetésével az iskolák közti ver­senysorozatát.

Kilenc település tanulói vetélkedtek egymással Galgamácsa, Hévízgyörk, Domony, Bag, Túra, Galgahévíz, Aszód, Kartal és Iklad iskoláiból.

A hat fordulós vetélkedésben volt művelődéstörténe­ti- (reneszánsz nap Mátyás király udvarában), sport-(mezei futóverseny, teremlabdarúgás, játékos sport­verseny), informatikai levelezőverseny, valamint nép­daléneklési verseny, mely Galgahévízen zajlott. Ez volt talán a legizgalmasabb nap, nemcsak számunkra, ren­dezők számára, hanem mindenkinek, hiszen e napon hirdették ki a vetélkedősorozat végeredményét is.

A népdaléneklési versenyre két korosztályban lehe­tett nevezni. Minden iskolát három alsó és három felső tagozatos diák képviselhetett, akiknek egy kötelező (nyolc nagyon szép Galga-menti dalból lehetett válasz­tani), valamint egy szabadon választott népdalt kellett énekelni. A kilenc iskolából összesen 43 gyerek jött el.

A zsűrinek - Juhász Erika népdalénekesnek (a nyír­egyházi Tanárképző Főiskola oktatója), Blaskó Csaba prímásnak (a váci Pikéthy Tibor Zeneművészeti Szak­középiskola tanára) és Dr. Basa Antal polgármester úrnak - nem volt könnyű dolga az értékelésnél, bár legtöbbször egyezett a véleményük, rengeteg ügyes kis énekes közül kellett választaniuk.

Nagy büszkeségünkre a zsűri az összes galgahévízi indulót megdicsérte, nem sejtve, honnan jöttek, hiszen a települések nevét nem fedtük fel előttük (Ballá Bo­tond, Tóth-Miklós Ágoston 2. o., Kosik Blanka 4. o., Bakk Zsófia, Hajdú Eszter, Ladányi Regina 5. o.).


A végeredmény a következő lett:


Alsó tagozatosok:

I.        Tóth-Miklós Ágoston 2. o. Galgahévíz (Sárga levele..., Ez a gőzös, ha elindul...)

II.        Kalcsó Anett 4. o. Kartal és Nemecz Ézsiás Réka 3.o. Domony

III.       Sághy Mátyás 1. o. Kartal

Különdíjas lett: Sághy Eszter Kata 1. o. Domony


Felső tagozatosok:

I.         Hajdú Eszter 5. o. Galgahévíz (Csuhaj nem bánnám..., Érik már a búza...)

II.        Gerhát Barbara 5. o. Galgamácsa és Talló Viktória Renáta 6. o. Iklad

III.       Bakk Zsófia 5. o. Galgahévíz (Kék szalag..., Ez a gőzös...)


A népdalverseny eredményhirdetése után megtud­hattuk, ki nyerte a Kistérségi Vetélkedősorozatot.

Dr. Basa Antal, a Kistérség képviselője, és Boda Já­nos igazgató a verseny kitalálója és szervezője adta át a kupákat.

Az első helyet Iklad 429 ponttal, a másodikat Kartal 428 ponttal, és nagy örömünkre a harmadik helyet Galgahévíz szerezte meg 422 ponttal!
(Mi a népdalversenyen gyűjtött 100 pontunkkal előz­tük meg az addig előttünk álló Aszódot. A 3-3 fő alsós és felsős a teljes csapatokért 25-25 pontot szerzett. Az első helyekért 20-20, a harmadik helyért 10 pontot sze­reztünk.)

A szoros eredményt látva jövőre szép reményekkel indulhatunk neki ismét a versenyeknek.

A népdaléneklési versenyen való segítségét nagyon köszönöm az összes kollégámnak, a szülőknek, és Darnyikné Margitkának! Köszönöm Dr. Basa Antal­nak, az Aszódi Kistérség elnökének, és Köles Éva fel­készítő társamnak a sok támogatást, jó szót!

Balla Tímea

 

Naptár

<<  Július 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Keresés

Free template 'Colorfall' by [ Anch ] Gorsk.net Studio. Please, don't remove this hidden copyleft!