Fesztivál napló PDF Nyomtatás E-mail
2010. május 23. vasárnap, 00:00

Fesztivál napló I. bejegyzés:
2010.05.22. Balatonboglár

Szombat reggel hajnalok hajnalán, vagyis reggel 8.00-kor indultunk a gesztenyefától. A csomagok lepakolása után a szülők leszállítottak minket a hatvani vonatállomásra. A vonat laza 40 percet késett. Mikor felszáll­tunk, nem volt üres ülőhely, így a vagonok közti par­cellákban utaztunk másfél órát. A Keleti-pályaudvar­nál sokan leszálltak, így mindenki le tudott ülni. Balatonboglárig az út hosszú és izgalmas volt. Mikor megérkeztünk, 10 percnyi gyaloglás után elfog­lalhattuk a saját fürdőszobás, kollégiumi szálláshe­lyünket. Kis pakolászás után elindultunk az Urányi Sportcsarnokba, színpadbejárásra. A 15 perces próba után elkezdődött a Métabajnokság elődöntője. Mi két meccset játszottunk. Az első mérkő­zést l ponttal elveszítettük. Igaz, az ellenfél csapata késett, így csak 15 percet játszottunk, és a szabályok elmagyarázása is hiányos volt, de legalább is egészen új szabályokat alkotott a mi pályánkon irányító bíró és segédei. A második mérkőzést 2 ponttal megnyertük, és ennek az élménynek köszönhetően az általunk rög­tönzött focimeccsen is mi győztünk. Egy kis pihenés után következett a várva várt vacsora. Miután befejeztük, visszamentünk a kollégiumba. Kis szépítkezés, öltözködés után mi, lányok, Timi nénivel visszamentünk a 20.00-kor kezdődő Rock & Roll par-tyra. A fiúk „meglepő" módon Zoli bácsival maradtak focimeccset nézni. Mi másfél óra táncolás után csatla­koztunk hozzájuk.

10 órakor „TAKARODÓT" fújtak. Igaz, csak hajnali kettőkor sikerült mindenkinek elcsendesednie...


Fesztivál napló II. bejegyzés:
2010. 05. 23. Balatonboglár

A vasárnap volt a legzsúfoltabb napunk, mivel reggel 8-ra vártak minket reggelizni, ahol mindenki garantál­tan jól lakhatott, hisz' nem csak nagy adagot, hanem fi­nomat is ettünk. A reggeli után mindenki készülődött a 10 órai ünnepi misére, ahol már népviseletben kellett elfoglalnunk a díszvendégi helyünket. A mise nagyon szépen lezajlott. Igaz, voltak számunkra igen érdekes szokások.

A mise után a sportcsarnokba siettünk, ahol már a néptánc verseny kezdődött. A csoportok 4 kategóriára voltak bontva: az „A" korosztályban a legkisebbek, va­gyis az alsó tagozatosok voltak, a „B" kategóriában a felső tagozatosok, ahol a mi produkciónk volt az első szám. Az előadásunk jól sikerült, legalábbis mi nagyon élveztük. Tulajdonképpen ezért is jöttünk. Már csak a „C" és „V" kategória maradt, ahol a 16 éven felüliek és a vegyes csoportok táncoltak. A fényképezkedés és egy kis pihenés után következett a jól megérdemelt ebéd. Miután mindenki jóllakott, visszamentünk a szál­lásra, hogy összepakoljunk a várva várt medencézéshez. Szerencsénkre az egész uszoda a miénk lehetett, ahol mindenki kedvére úszkálhatott, és a fiúk pedig néptánc elemekkel tarkított ugrásokat kísérleteztek. Az egy órás fürdés után lesétáltunk a Balaton partra, ahol Timi néniék egy kis ajándék fagyival leptek meg bennünket. Itt mindenki szabadon eltölthetett három­negyed órát a Balaton és a boltok társaságában. A szabadidő után visszamentünk vacsorázni. Nem sok időt töltöttünk a csarnoktól távol, mert az esti prog­ram a táncház volt. Itt somogyi, Galga-menti, moldvai és mezőségi táncokba állhattunk be. Büszkén tanítot­tuk a Galga-menti táncokat, amit láthatóan mások is élveztek. 11 óra körül értünk haza. Az elalvást megint hajnalban, de már kevesebb hangerővel sikerült lebo­nyolítanunk.


Fesztivál napló III. bejegyzés:
2010. 05. 24. Balatonboglár- Galgahévíz

Ez volt az utolsó napunk, de szerintünk mindenki ne­vében mondhatjuk, hogy még szívesen maradtunk vol­na 1-2 napot.

A reggeli megint 8-kor volt, és utána lassan el kellett hagynunk a szállásunkat. A kiköltözés után elindul­tunk a fesztivál színhelyére, ahol elkezdődött a Pün­kösdi király- és királynéválasztás. A mi „Miss. Pün­kösd" jelöltünk Hajdú Eszter, a „Mr. Pünkösd" jelöl­tünk pedig Simkó Tamás volt. Az érdekes vetélkedőn 7. helyezést értünk el, ami szép eredmény! Az ebéd után következett a díjátadó és a gálaműsor. A vidám műsor után a vonatállomásra siettünk, ahol már pontosan érkezett a vonat, és egy egész vagont el is tudtunk foglalni. A hazafelé úton mindenki fáradt volt, ám annál szórakozottabb. A fél csapat fáradtságának és humorának eredménye a „Budi-Vicc Kft." lett. 10 óra körül érkeztünk meg az aszódi vonatállomásra, ahol a szülők már nagyon vártak minket. Szerintünk mindenki nevében mondhatjuk, hogy sok tapasztalattal, és még annál is több jó élménnyel tér­tünk haza!

Köszönjük Timi néninek és Zoli bácsinak!!!

Hajdú Rebeka és Hajdú Gréta

 

Naptár

<<  Július 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Keresés

Free template 'Colorfall' by [ Anch ] Gorsk.net Studio. Please, don't remove this hidden copyleft!