"Aranyos" lányok PDF Nyomtatás E-mail
2011. január 27. csütörtök, 00:00

Előző lapszámunkban ígértem egy hosszabb cikket Bakk Zsófiról és Vladár Gittáról. A két kislány nagy energiát fektet egy minden izmot megmozgató sportba, ez pedig az aerobik. Szü­leik segítségével Hatvanba járnak sportolni már több éve. A rendszeres edzések mellett (vagy épp ez okból is!), tanulmányi munkájukra sem lehet panasz.

A két lelkes kis sportolónő sokat mesél Betti né­niről (az edzőnő: Adámné Teréki Beáta), a ver­senyek élményeiről az iskolában, ruganyos moz­gásukkal a testnevelés órákon is sikereket könyvelhetnek el. Arról nem is beszélve, hogy 2010-ben a Magyar Kupa elnevezésű Országos Aerobik Versenyen aranyéremmel lettek gazda­gabbak!

Először a két lányt kérdeztem sporttevékenysé­gükről:

B.T.: Zsófi, Gitta, hogyan kezdtetek aerobikozni?

Zs.: Nekem Gittáék szóltak, lenne-e kedvem hoz­zá.

G.: Anyukámék baráti társaságában van egy kis­lány, aki már régóta versenyez, innen jött az ötlet, miért ne kezdhetném el én is. Zsófitól pedig meg­kérdeztük, így jött ő is.

B.T: A rendszeres edzések, versenyek biztosan fárasztóak... ?

Zs., G.: Az erősítő edzések péntekenként kimerítőek tudnak lenni, elfáradunk, de még nem bántuk meg, hogy aerobikozunk!

B.T.: Észrevettem ám én is, hogy a testnevelés órákon is jobban teljesítetek, mióta edzetek! Az elmúlt évi sikeres versenysorozatban melyik megmérettetés volt a legnehezebb számotokra?

G: A legelső verseny volt a legnehezebb, mert na­gyon izgultunk és nem voltunk olyan pontosak még a gyakorlatban.

Zs.: Igen, nekem is ez, a múlt év márciusi verse­nye volt a legnehezebb.

B.T.: Mi az, amit leginkább szerettek ebben a sportban?

Zs.: Leginkább azért szeretem, mert nagyon jól érezzük magunkat közben. G.: Én azért szeretem, mert egyre több minden sikerül, egyre többféle dolgot meg tudunk csinál­ni.

Lányok, büszkék vagyunk rátok, gratulálunk az érmeitekhez (l bronz, l ezüst, 3 arany), kitartó munkátokhoz, és sikerekben újra gazdag eszten­dőt kívánunk!


A hatvani Pulzus S. E. edzőjét, Ádámné Teréki Beátát is megkérdeztem aerobik csapataik si­keres szerepléséről.

A 2010-es évi Magyar Kupán igen jó helyezéseket értetek el, kérlek, mesélj erről!

2010-ben 5 MK (Magyar Kupa, melyben egy év folyamán többször is megmérettetnek a csapatok, az utolsó forduló végén az összesítés dönti el a végső helyezéseket - B.T.) fordulón mérettettek meg a versenyzőim, 1-1 fordulón az induló egységeink száma 19 volt, azaz a különböző korosztály­okban és kategóriákban mi ennyiszer küzdhet-tünk a lehető legjobb helyezésekért. A MK orszá­gos döntőn 7(!) csoportunk lett bajnok, s több ezüst- és bronzérmet érő helyezéssel is büszkél­kedhetünk.

Egyesületetekben hány gyermekkel és milyen rendszerességgel dolgoztok?

A Pulzus SE-ben 100-130 fő körüli az összesen foglalkoztatott gyermeklétszám már hosszú évek óta. Középsős ovis koruktól járhatnak ovis előké­szítőre, majd egészen középiskolás, esetleg egye­temista korukig megtalálják a nekik megfelelő versenyzési formát a gyerekek. Az ovisok heti 1-szer edzenek, a nagyobbak minimum 2-szer, a versenyzők pedig 3-4 alkalommal hetente. Nem ritkán a hétvégi szabadidejüket megcsonkítva a teremben készülnek a versenyekre...

Galgahévízről is van két kislány, Bakk Zsófi és Vladár Gitta, akik az egyik bajnokcsapat tagjai. A testnevelés órákon kiemelkedő a teljesítmé­nyük, ehhez hozzájárul a heti rendszeres aerobik edzés is. Te hogyan látod a két lány teljesítmé­nyét?

Igen, Gitta és Zsófi 2009-ben és 2010-ben is egy olyan csoportban versenyeztek, akik országos bajnokok lettek és MK győztesek. Nagyon szor­galmas és akaraterős lányok, akik mindent meg­tesznek a fejlődésük és ezáltal a siker érdekében. Külön köszönet a szüleiknek az önfeláldozásu­kért, mivel nekik el kell otthonról jutniuk hetente többször Hatvanba, hogy gyermekeik edzésre járhassanak.

Mik a 2011-és év céljai, további tervek?

Tovább járjuk a már jól kitaposott ösvényünket, azaz sok versenyzővel, sok egységben, minél több éremért hajtva szállunk „ringbe" 2011-ben is. Természetesen várjuk az utánpótlást! (amiben so­sincs hiány, hiszen ha csak Galgahévízre koncent­rálok, akkor kijelenthetem, hogy Vladár Kira és Bakk Bíborka az ovis tornáim lelkes látogatói már több éve!)

Köszönöm szépen a válaszaidat, az elkövetkezen­dő versenysorozathoz sok sikert kívánunk nek­tek!

(Azért azt meg kell említenem, hogy a lányok az edzések közti szünetben is sokat szoktak gyako­rolni, nagy örömömre én is láttam már őket az iskolában, és titkosan a játszótéren is!)

Balla Tímea


 

Naptár

<<  Július 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Keresés

Free template 'Colorfall' by [ Anch ] Gorsk.net Studio. Please, don't remove this hidden copyleft!