Százhalombattán jártunk PDF Nyomtatás E-mail
2011. január 29. szombat, 00:00

Nagy-nagy izgalom töltötte el öt tanulónkat, (Bakk Olivér, Barta Zsombor Máté, Hajdú Csenge, Lázár Dalma, Tóth Kristóf) szüleiket, az úszóedző­ket és jómagamat is, mikor 2011. január 29-én elin­dultunk a Diákolimpia Pest megyei döntőjére.

Diákjaink több éve szülői támogatással vesznek részt úszásoktatásban. (Nem kis áldozat ez a mai anyagiak mellett.)

Egy óra utazás után jutottunk el a Kiss Lászlóról elnevezett vadonatúj sportcentrumba. Kisebb em­bertömeg gyűlt össze ezen a napsütéses szombat délelőttön. A nevezések és gyors öltözések után már a bemelegítőben jártunk. A víz hideg volt, de a lel­künket melegség öntötte el, mert tradicionális, min­dennapos edzéseket végző, profi versenyzők között indulhattunk. Többek között Egerszegi Krisztina is kisfiával várakozott az indulók között. A verseny na­gyon gyors lefolyású volt, rengeteg küzdővel. Min­den versenyző tudta, hogy számára csak egy ellenfél létezik; az idő. Az úszósportban sokszor pillanatnyi idő dönti el, hogy ki nyer.

Bár helyezést nem tudtunk elérni, de versenyző­ink mégis nagyon sokat kaptak ezen a napon. Hírül vitték kis falujukat, iskolájukat és céljaikat az or­szágban; az embernek minden nap kell tenni valami szépet és jót, hogy testileg és lelkileg szilárdak ma­radhassunk ezen a világon.

E nap sikere nehezen jöhetett volna létre, ha Bencze János képviselő úr nem állt volna az ügy mellé. Megkeresésünkre kis csapatunk utazási lehetőségét biztosította. Példa értékű ez a jótett, hogy kis közösségek is, összefogással el tudják érni céljukat. Kö­szönetet szeretnénk mondani ezért részére.

Akiket semmiképpen sem zárhatunk ki a sikere­ink elérésből, ők az úszásoktatóink: Nyíri Szabolcsúé Kati néni és Nyíri Zsolt tanár úr. Türel­mes munkával, empátiával és nagyon nagy szaktu­dással végzik több évtizede munkájukat. Heti egy edzéssel juttatták el tanulóinkat egy megyei ver­senyre. Hálás köszönetünk érte.

Kajtorné Som Erzsébet

 

Naptár

<<  Július 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Keresés

Free template 'Colorfall' by [ Anch ] Gorsk.net Studio. Please, don't remove this hidden copyleft!