Galga túra (Galga 25) PDF Nyomtatás E-mail
2011. április 02. szombat, 00:00

Kedves Barátaim!

Erre a túrára 2 okból jelentkeztem: az egyik az, hogy Galgahévízen egy régen látott barátom lakik és így tudtam vele találkozni. A másik ok pedig, hogy vasúti fővonal mellett van. Sajnos ez a szempont egyre fontosabb szerepet játszik, mert ha lehet az ott alvást szeretném elkerülni. Talán ha lesz egyszer autóm, akkor jobban tudok mozogni...

Fél 7-re értem az iskolába, azonban a 25-ös táv csak 7-től indult így egy félórát várakoztam az iskolában. Indulás után egy csapathoz csatlakoztam, akik az 50-esen mentek így Hévízgyörkön elváltak útjaink. Rögtön a falu végén volt az ellenőrzőpont és meleg tea. Kicsit meglepett a rögtöni frissítő, de jól esett. A falu végi utcán rátértünk a Galgapartra, ahol jó darabon kellett menni Hévízgyörk sportpályájáig. Itt elindultam dél felé és enyhe emelkedőn és végre erdőbe jutottam. Kellemes hatású fenyves fogadott, ahol rögtön találkoztam egy mezei nyúllal. Meg kell hagyni jó húsban volt. Egészen a Bika-tóig erdő-szántóföld váltakozás volt. A Bika-tónál rengeteg horgász tevékenykedett a tóparton és a túloldalt láthattuk az ökofalu éppen épülő nagy épületét, ami gondolom valami fajta fogadóközpont lesz. A tó után ért a meglepetés: 2 meredek emelkedő következett, amire nem igazán számítottam, de nem volt gond vele. A cél előtt még a hévízi szántóföldekből kaptunk egy kis ízelítőt és végül jóízű zsíroskenyér mellett elmélkedtem a túráról.

Az időjárásra kifogás nem lehet. Az utolsó szántóföldi szakaszon már egy kicsit aggódtam is egy esetleges napszúrás miatt, mert éreztem az arcomon, hogy fog a nap. Talajviszonyok megfelelőek voltak sár alig alig volt. Régen voltam ennyire tiszta túrán. (No persze a havas túrákat leszámítva.)

Az ellenőrzőpontokon diákok is segédkeztek, amit jó ötletnek tartok, mert így be lehet őket vonni a szervezői tevékenységbe és a felelősségérzetük az önbecsüléssel karöltve növekszik. A létszám nem volt magas, ami azért abban jó volt, hogy nem tömegvándorlás lett belőle. Persze azért kár, hogy kevesen ismerik hazánk eme táját és esetleg csak buszból vagy vonatból vetnek rá egy pillantást.

Jó pihenést mindenkinek!

 

Naptár

<<  Július 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Keresés

Free template 'Colorfall' by [ Anch ] Gorsk.net Studio. Please, don't remove this hidden copyleft!